Welkom

 

Vreeken Bouvardia, een bouvardia familie in hart en nieren. 
Jaap Vreeken, de vierde generatie, teelt samen met vader Krijn al bijna 30 jaar de verrassende, veelzijdige bouvardia. 
Passie, vakmanschap en service zijn onze drijfveer en we zijn er best trots op dat  we gezien worden als het boegbeeld van bouvardia. 

Met vijf hectare, vijf mooie rassen en kleuren in vier verschillende lengtes kunnen wij u het hele jaar door een betrouwbaar assortiment bouvardia aanbieden.  

Long-Lasting Quality

Met de struiken teelt kiezen wij voor het optimaal benutten van de natuurlijke eigenschappen van de bouvardia. Deze natuurlijke eigenschappen, gecombineerd met langjarige teeltervaring en de uitgekiende teeltomstandigheden zorgen voor de zo kenmerkende kwaliteit: een dikke, stevige steel, hard blad, een groot bloemscherm en een optimale houdbaarheid. Deze uiterlijke en innerlijke kwaliteit kan alleen op de traditionele manier worden geproduceerd. De verschillen zijn voelbaar en zichtbaar. 

 

De bouvardia is van nature een struik met een kleine oranjerode bloem die groeit in het warme klimaat van Midden- en Zuid Amerika, voornamelijk Mexico.
Met de unieke vierkante vorm, die geen enkele bloem heeft, is de bouvardia in de vaas een klein cadeautje. Iedere dag gaan een paar van de mooie vierkante knopjes open totdat het 
hele bloemscherm in volle bloei staat.  

Door veredeling en nieuwe soorten is de bouvardia uitgegroeid tot een prachtige, goed houdbare bloem die in de vaas wel 14 dagen kan staan.   Zowel verrassend als veelzijdig is de bouvardia in elk boeket een welkome aanvulling.  

Wilt u meer weten over de toepassingen van Bouvardia bloemen? 

 Bouvardia informatie

 Floracces

 

Onze producten

De hoofdkleuren van bouvardia zijn roze, rood en wit en iedere variëteit is hiervan afgeleid. Het assortiment van Vreeken omvat alle kleuren van licht- tot donker roze, rood en wit.
De paradepaardjes zijn de “Royal Roza”, een zuurstokroze variant met een donker hart en de licht poeder roze “Sweet Roza”. Beide komen uit dezelfde lijn en met hun uitzonderlijk grote bloemschermen zijn het de “Porsches” onder de bouvardia rassen. In volle bloei kunnen ze wel een doorsnede van 16 centimeter bereiken.

De bloemschermen van de paars roze “Violet” zijn iets minder vol, maar schitteren door de mooie diepe paars-violette kleur, de roodachtige steel en het prachtige blad.

Binnen de Diamond serie tenslotte nog twee mooie dubbelbloemige bouvardia rassen. De bijzondere koraalrode “Coral” en de sprankelend witte “Sparkles” met de extra vertakte bloemen, die in de vaas ook helemaal tot bloei komen.

 

 

Al onze Bouvardia’s zijn het gehele jaar door verkrijgbaar in de lengtes 40-50-60-70 centimeter.  

 

Uniek project met gelijkspanning

Vreeken Bouvardia is initiatiefnemer van een nieuw uniek samenwerkingsproject voor assimilatiebelichting met gelijkspanning. Bij de uitbreidingsplannen zijn meerdere partijen betrokken. De drie belangrijkste zijn Vreeken Innovaties, Stichting Glastuinbouw Nederland (SGN) en Direct Current. Daarnaast zijn er ook andere belanghebbende partijen, zoals de gemeente Haarlemmermeer, energiebedrijf Liander en diverse subsidieverstrekkers.

Belichting met gelijkspanning is duurzamer en goedkoper.Zo treedt bij traditionele wisselspanning in de elektronische voorschakelapparatuur door warmte flink wat energieverlies op en is bewezen dat de levensduur van apparaten op gelijkspanning langer is.

Ook is bij belichting met gelijkspanning minder bekabeling nodig. Dat bespaart grondstoffen. En tot slot kunnen gelijkspanningsarmaturen compacter zijn en zijn ze minder duur dan de traditionele armaturen. Bij gelijkspanning is de belichting per bed te bepalen. Boven een pas gesnoeid gewas bijvoorbeeld, hoeft de belichting niet aan. Dat bespaart energiekosten, zeker als op den duur de WKK ook op gelijkspanning kan draaien. De werkzaamheden voor het project starten oktober 2015 en de eerste Bouvardia’s worden in maart 2016 verwacht. 

Klik hier voor meer foto's