Genomineerden voor de Dutch Flower Awards 2018 bekend

 

De Dutch Flower Group (DFG) heeft dit jaar weer negen bedrijven genomineerd voor de Dutch Flower Awards 2018. In de categorie snijbloemen is Vreeken Bouvardia een van de drie genomineerden.

 

Het is voor de inmiddels 17e keer dat DFG met de Dutch Flower Awards haar ketenpartners in de schijnwerpers zet. Deze onderscheidingen worden uitgereikt in de categorieën snijbloemen, planten en buitenlandse kwekers. Dit jaar staat bij de verkiezing het thema “duurzaamheid” centraal.

 

De andere genomineerden in de categorie snijbloemen zijn Karel Bolbloemen (Tulp) en Van Helvoort (Chrysant). In de categorie Planten zijn Ammerlaan-Sosef (diverse bloeiende kamerplanten), Fachjan (tropische kamerplanten) en Van der Salm (diverse tuinplanten) de genomineerden. De kwekers Leybaert uit België (diverse tuinplanten), Plantas Ornamentes de Costa Rica uit Costa Rica (decoratief groen) en Tambuzi uit Kenia (geur- en tuinrozen) zijn dit jaar de genomineerde buitenlandse partners voor de Dutch Flower Awards.


De feestelijke bekendmaking van de winnaars vindt plaats op de RFH Trade Fair Aalsmeer op donderdag 8 november om 15.00 uur op de DFG-stand 15.2.

 

 

Op deze foto: genomineerden Dutch Flower Awards 2017

Onze producten

De hoofdkleuren van bouvardia zijn roze, rood en wit en iedere variëteit is hiervan afgeleid. Het assortiment van Vreeken omvat alle kleuren van licht- tot donker roze, rood en wit.
De paradepaardjes zijn de “Royal Roza”, een zuurstokroze variant met een donker hart en de licht poeder roze “Sweet Roza”. Beide komen uit dezelfde lijn en met hun uitzonderlijk grote bloemschermen zijn het de “Porsches” onder de bouvardia rassen. In volle bloei kunnen ze wel een doorsnede van 16 centimeter bereiken.

De bloemschermen van de paars roze “Violet” zijn iets minder vol, maar schitteren door de mooie diepe paars-violette kleur, de roodachtige steel en het prachtige blad.

Binnen de Diamond serie tenslotte nog twee mooie dubbelbloemige bouvardia rassen. De bijzondere koraalrode “Coral” en de sprankelend witte “Sparkles” met de extra vertakte bloemen, die in de vaas ook helemaal tot bloei komen.

 

 

Al onze Bouvardia’s zijn het gehele jaar door verkrijgbaar in de lengtes 40-50-60-70 centimeter.