Verzorging

Voor de elegante Bouvardia gelden de gebruikelijke verzorgingstips: snij een stukje van de steel, verwijder de onderste bladeren (eventueel iets meer) en zet de bloemen in schoon water met snijbloemenvoedsel. Houd het waterpeil goed in de gaten, want Bouvardia's zijn dorstige bloemen omdat de bladeren veel verdampen. Zet ze daarom niet op de tocht, bij de centrale verwarming of in de zon.   

 

 

Onze producten

De hoofdkleuren van bouvardia zijn roze, rood en wit en iedere variëteit is hiervan afgeleid. Het assortiment van Vreeken omvat alle kleuren van licht- tot donker roze, rood en wit.
De paradepaardjes zijn de “Royal Roza”, een zuurstokroze variant met een donker hart en de licht poeder roze “Sweet Roza”. Beide komen uit dezelfde lijn en met hun uitzonderlijk grote bloemschermen zijn het de “Porsches” onder de bouvardia rassen. In volle bloei kunnen ze wel een doorsnede van 16 centimeter bereiken.

De bloemschermen van de paars roze “Violet” zijn iets minder vol, maar schitteren door de mooie diepe paars-violette kleur, de roodachtige steel en het prachtige blad.

Binnen de Diamond serie tenslotte nog twee mooie dubbelbloemige bouvardia rassen. De bijzondere koraalrode “Coral” en de sprankelend witte “Sparkles” met de extra vertakte bloemen, die in de vaas ook helemaal tot bloei komen.

 

 

Al onze Bouvardia’s zijn het gehele jaar door verkrijgbaar in de lengtes 40-50-60-70 centimeter.